Foreningens liv

Foto:

Holger Bernild

Hvem kan blive medlem?

Du kan melde dig ind i Gundsø Amatør Scene, hvis du elsker teater og gerne vil medvirke på et eller andet plan. Det kan være som skuespiller, scenografi, sypige, lyd og lys tekniker mv.

Vi har ca. 150 medlemmer i alle aldre fra 5 - 80 år, men vi mangler yngre kræfter som gerne vil deltage sammen med os.

Det koster 150 kr. for voksne og 50 kr, for personer mellem 5 - 18 år. Vi har ikke pensionistrabat.

Om egnsspillene

Folk spørger os ofte, hvorfor vi ikke spiller egnsspil hvert år. Svaret er, at det tager ca. 300 timer at skrive et manuskript, der går ca. 133 timer til prøver, der skal sys 150 kostumer f. eks. i vores aktuelle forestilling, det tager 4 uger hele dagen at lave scenografien. Dertil kommer spilleugen. Ve er ca. 100 personer om at opbygge tilskuerpladser, musiktribune, rejse telte mv.. Det samme, når vi tager det ned igen.

Foto: Morten

Hvorfor spiller vi ikke

                            sommer i Tyrol

Vi skriver stykker, der bygger på hændelser og historier, der er foregået på egnen. Det betyder nødvendigvis ikke, at vores forestillinger kun kan ses af herboende. De fleste historier kunne foregå et hvilket som helst sted her i landet - bortset fra storbyerne. Vores mål  med at fortælle vores egne historier, er at bibringe de mange tilflyttere historien om det sted de lever, så de kommer til at elske -og passe på det. Samtidig giver vi publikum en chance for at se Danmarks skønneste spilleplads.

Vores økonomiske baggrund

Vores økonomiske baggrund er medlemskontingenter samt de indtægter vi får ved forestillingerne. Så økonomien er anstrengt, når vi sætter hele vores formue på højkant for at spille udendøærs teater. Det gælder om at have "is i maven".

Hvad laver vi?

Vi forsøger at lave alle de aktiviteter, som vi overhovedet kan nå. Ud over egnsspillene, som er en stor, dyr og krævende arbejds-opgave, laver vi hvert år en juleforestilling, og i egnsspil frie år, laver vi en indendørs forestilling. Vi har også flirtet med seniorteater, hvilket var en udelt succes, som vi vil fortsætte med.

Derudover foretager vi os ting, som vi fortrinsvis bliver hyret til. Det har f.eks. eksempel været, mannequin opvisning for Røde Kors genbrugsbutik, modtagelses komite ved Gundsø Teater- og musikforenings jubilæumsfest, optrin i anledning af Grund-lovens 150 års jubilæum, samt lagt stemmer til 3 dukketeaterforestillinger.

Vi har et aktivt foreningsliv. Hver torsdag er der åbent hus i vores pavillon bag Jyllinge-hallen. Der mødes, fortrinsvis de damer, som syr kostumer og skaffer rekvisitter. I vintersæsonen samles vi hver måned til et Fællesspisningsarrangement, hvor vi skiftes til at lave mad. Vi tager på en årlig sommer-skovtur til et egnsspil et andet sted på Sjælland, hvor vi medbringer madkurv og hygger os hele dagen. Det sker også, at vi arrangerer en vinterudflugt til en teater-forestilling.